Kunst

Ritchie heeft sinds zijn jeugd een liefde voor kunst. Hij tekende en schilderde in zijn jongere jaren. Zijn liefde voor het beeld is er altijd geweest als een roeping. Maar het duurt pas tot 2015 dat Ritchie lessen opnam in de Academie Jan Portaels te Vilvoorde en vervolgde met een opleiding Project Atelier aan de Academie van Berchem.

Ritchie heeft succesvolle tentoonstellingen gehouden in Vilvoorde, Gent en Antwerpen. Jaarlijks worden er toonmomenten georganiseerd vanuit de Academie. De liefde voor de kunst en het beeld is Ritchie’s hoger goed, zijn ultieme doel. Als hij zijn laatste dag nog iets kon maken, zou het een kunstwerk zijn.

Ritchie’s werk zoekt de lijn op waar authenticiteit en universaliteit elkaar raken. De relatie tussen de twee definiëren elk individu op zijn eigen individuele en universele manier. Thema’s zoals identiteit, samenleving en maatschappelijk etikettes vormen een speelveld waarin Ritchie technieken als fotografie (en zelfgemaakte camera’s) gebruikt om zijn vraagstukken vorm te geven. Als het ware kan men stellen dat Ritchie’s werken de wereld evengoed willen ver-universaliseren als de authenticiteit en unieke karakter van elkeen te laten zegevieren.

Om het in zijn eigen woorden te stellen: “Iedereen is op unieke wijze gelijk, laten we dat vieren”

Interspecto @Berchem: Installatie