The Faces of a Womans War

21 images

Vrouwen bij defensie… ze zijn nog steeds een zeldzaamheid. Vandaag bestaat defensie uit 12% vrouwen. Dat is een behoorlijk aantal als je weet dat defensie nog maar 40j lang vrouwen accepteert bij defensie. Zijn ze werkelijk volledig ingeburgerd? zijn ze echt onderdeel van het bastion dat 40j geleden nog enkel uit mannen bestond.

Doch hebben alle oorlogen uitgewezen dat vrouwen altijd deel hebben uitgemaakt van de strijdmacht, zij het niet altijd even officieel.

In deze wetplate-reeks zie je vrouwen die vandaag de dag voor defensie werken. Ze hebben elk hun verhaal over sexisme, grensoverschrijdend gedrag, pesterijen maar ook hun voordelen en plaats vandaag de dag. De verhalen zijn heel persoonlijk en uiteenlopend maar getuigen van een wereld in verandering. Defensie bestaat elk jaar weer uit meer vrouwen en elkeen zal hun versie van de feiten hebben.

 

Wat we hier zien is een tijdsopname. Een tijdsopname tussen verleden en toekomst om aan te tonen waar het traject van de vrouwen vandaag staat.

 

Please notice this is a copyrighted image © Sedeyn Ritchie

Scroll Up