Be a Man!

11 images

“Wees een man!”

of

“Verman jezelf!”

 

Elke man heeft wel eens op vroege of late leeftijd deze uitspraak te horen gekregen. Dikwijls omdat we blijkbaar net op dat moment reageerden of handelden dat niet conventioneel als mannelijk wordt bestempeld. Bijgevolg hebben heel wat mannen een diepgewortelde drang om zich stoerder voor te doen dan ze werkelijk zijn. Dikwijls lopen mannen tegen onuitgesproken blokkades die nog maar al te vaak taboe zijn in onze moderne en een zogenaamde open cultuur. Het mag zeker geen excuus wezen maar ik ben er persoonlijk zeker van dat delicten zoals bijvoorbeeld huislijk geweld, vaker gewijd zijn aan doelloosheid, onzekerheid, angst en onmacht, dan een aggressieve aard.

Hoe of wat mag of moet een man dan wel zijn, sinds de vrouw haar terechte opmars heeft gemaakt? De stoere façade die vele mannen elke dag gebruiken, gebruiken ze zelf als excuus om niet als homo of verwijfd te worden bestempeld. Daardoor verloochenen vele mannen zichzelf door iemand te zijn die ze eigenlijk niet zijn. Mannen zijn ook maar mensen met evenveel gevoelens als vrouwen. Mannen zijn evengoed eens bang en onzeker. Beter zelfs nog: ik denk dat bijna iedere man zo bang is als een klein jongetje in het nauw gedreven. Want tenslotte: welke mens op aarde is altijd sterk, altijd stoer, altijd zelfzeker en heeft alle touwtjes in handen zonder een enkele zwakte?

In deze wetplate ziet u een paar reeksen samen: bebaarde mannen, gespierd en getattoeeerd, zij aan zij met een blik alsof ze de wereld aankunnen, blakend van zelfvertrouwen en kracht. In een tweede deel, waarvan u een eerste preview ziet met de allereerste foto hieronder, zulen we mannen zien in een heel kwestbare positive want daar zijn mannen nu: op een heel kwetsbare positie in de maatschappij.

 

 

 

Please notice this is a copyrighted image © Sedeyn Ritchie

Scroll Up